Symposium

Er zijn geen kosten verbonden aan dit symposium. Inschrijven is echter wel verplicht omdat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is. Deze worden verdeeld op volgorde van binnenkomst, dus laat graag snel weten als u graag aanwezig bent bij dit unieke symposium! Accreditatie is toegekend door de NVVC (2 punten) en de SBHFL (2 punten).

 

   Programma 

Locatie: Aula Academiegebouw Utrecht
Voorzitters: Prof. dr. J.J. (Jan) Piek en Dr. M.J.M. (Maarten-Jan) Cramer

 

TijdActiviteit
12.00 – 13.00 uurOntvangst met sandwiches
13.00 – 13.10 uurOpening
Prof. dr. Steven Chamuleau, hoogleraar Algemene Cardiologie UMC Utrecht
13.10 – 13.35 uurHet literaire hart
Arthur Japin, schrijver
13.35 – 14.00 uurCardioloog van de toekomst
Dr. Marcel Daniels, cardioloog te JBZ en voorzitter Federatie Medisch Specialisten
14.00 – 14.25 uurDe internationale cardioloog
Prof. dr. Jeroen Bax,  cardioloog te LUMC en President European Society of Cardiology
14.25 – 14.50 uurInteractieve 3D beeldvorming van het hart (met 3D bril)
Dr. Folkert Meijboom, Kindercardioloog UMC Utrecht
14.50 – 15.00 uurAfsluiting
Prof. dr. Pieter Doevendans, Hoofd afdeling Cardiologie UMC Utrecht

 

Tussen 15.00-16.00 uur is er geen programma, maar gelegenheid voor koffie/thee en een wandeling.

 

 Sprekers

 

Arthur Japin

Arthur Japin debuteerde in 1996 met de verhalenbundel Magonische Verhalen. Zijn doorbraak volgde een jaar later met De zwarte met het witte hart. Deze historische roman over twee Ghanese prinsjes werd veelvuldig vertaald en werd de basis voor toneel- en dansvoorstellingen en een opera, getiteld Kwasi en Kwame. Japin speelt in zijn werk met waargebeurde feiten, die zich veelal afspelen in het buitenland.

Toon meer

Folkert Meijboom

Folkert Meijboom is als kindercardioloog verbonden aan de afdeling cardiologie van het UMCU, belast met de zorg voor volwassen patienten met een aangeboren hartafwijking. Vanaf 1999 doet hij onderzoek met gebruikmaking van 3D echocardiografie. Samen met Steven Chamuleau heeft hij zich ten doel gesteld deze 3D techniek de komende jaren te integreren in de dagelijkse klinische praktijk van de cardiologie in het UMCU.

Marcel Daniels

Na de basisopleiding tot arts aan de Universiteit van Leiden promoveerde Marcel Daniëls (1958) op een basaal wetenschappelijk onderzoek op het gebied van hartritmestoornissen (‘triggered arrhytmias in damaged myocardium’) aan de Universiteit van Calgary te Canada. Vervolgens werd hij opgeleid tot cardioloog in het UMC te Utrecht, en sinds 1994 is hij werkzaam als klinisch cardioloog en vanaf 2000 ook als opleider in het Jeroen Bosch Ziekenhuis te ’s-Hertogenbosch. Bestuurlijk was hij secretaris van het Concilium Cardiologicum, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie, en voorzitter van de Raad Kwaliteit bij de huidige Federatie van Medisch Specialisten. Sinds 1 januari 2017 is hij voorzitter van deze Federatie, de koepelorganisatie van alle medisch specialistisch wetenschappelijke verenigingen in Nederland.

Jeroen Bax

Prof. J.J. (Jeroen Bax) is cardioloog bij het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en President van de European Society of Cardiology (ESC). Zijn aandachtsgebied is cardiale beeldvorming en met name de integratie van de verschillende beeldvormings technieken (nucleaire cardiologie, echocardiografie, multi-slice computed tomografie en magnetic resonance imaging) in de klinische cardiologie.

 Accreditatie 

 

Zowel de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC) als de SBHFL hebben 2 accreditatiepunten toegekend.

 

 Deelname

Deelname aan het symposium is kosteloos.
Het maximale aantal deelnemers is beperkt. Schrijf u daarom tijdig in!

 

 Locatie 

 

Academiegebouw

Domplein 29
3512 JE Utrecht

Routebeschrijving

academiegebouw2

 Sponsors